AFTER A LONG HIATUS

HI! IM BACK AFTER A LONG LONG LONG HIATUS! 

ok im not really sure what to talk about. 

just wanna update a bit.

now. im a university student! thank god i was accepted to this one ipta(not gonna tell you where haha). so to be specific, im on sem break. masuk ni nanti, dah jadi budak sem 3. just gonna tell you this one thing, aku ambik civil eng. and i lowkey regretting it. I ALSO DONT KNOW WHY I CHOSE THIS. SUMORE IT WAS MY FIRST CHOICE!!! haih i must be crazy that time because my spm result tak cukup layak untuk ambik kos and masuk tempat yg aku nak. so i changed my first choice to something yg aku layak. and thats it. thats how i end up ambik civil. 

mmm. patut ka aku cerita pasal civil?

cerita ja la.

okay. BEFORE TU, AKU NI BARU NAK MASUK SEM 3. JADI APA YG AKU CAKAP NI BASED ON SAMPAI MANA YG AKU BELAJAR JA. okay. civil ni. kalau nak cakap, tak senang. bagi aku tak senang. kalau kau jenis yg dari sekolah asyik straight A dalam exam ka final exam ka, civil ni senang lah kot bagi kau. yg penting kau kena pandai addmath dgn physics. sbb bila kau ambik civil ni, kau akan ambik calculus. which is addmath la juga. tapi nama dia calculus. it is like another level of addmath lol. sangat susah. aku ni dah la tak pandai sangat addmath, so bila ambik calculus ni, aku mindfucked kejap. first day belajar ni. aku ulang FIRST DAY ya., aku terus gelisah and fikir "how am i going to survive this subject?!!" tapi. ada tapi ya. haha. susah mana pun, kalau kau study hard, confirm boleh jawab. kena rajin. alhamdulillah i got an A for my calculus masa sem 1. like seriously i tak expect ok. 

ok another subject. this one is a killer subject for me. physics. yes kena ambik physics lagi ya. aku bila tau aku kena ambik subject ni, aku menyampah gilaaa! but honestly, aku ni bodoh la juga. aku letak civil eng pilihan pertama but i didnt even tengok the course outline. and like i said, aku bodoh, aku ingat civil ni kena sambung maths ja, takda dah sains sains ni. sebab aku mmg tak suka sains. bila aku dah dapat result upu, baru kelam kabut nak cari information bout kos ni. bila tgk aku kena ambik physics and chemist lagi, serious aku rasa macam nak tolak ja tawaran tu. aku dapat matrik juga, aliran sains. so kalau aku tolak tawaran upu, aku kena masuk matrik, sains juga. so daripada aku ambik fully sains punya, bagus aku ambik yg half sains ni ja lah hahaha. ok sambung. physics ni serious susah. bagi aku, lagi susah dari calculus. i lowkey think subject ni mcm nonsense hahaha. aku tak dapat A ok. sem 1 dan sem 2. dua sem tu tak dapat A. since sekolah lagi aku tak minat subject physics ni. bandingkan physics dgn bio, aku prefer bio. so boleh paham tak betapa bencinya aku dgn subject ni? no matter how much i tried, berapa banyak soalan aku buat and ulang, aku tetap tak dapat A. huhuhu. tapi jangan risau. orang lain banyak ja yg dapat A. cuma aku ja yg bodoh sikit subject ni. hahaha. 

subject lain tu kira ok lah juga. tak senang sangat tapi senang sikit lah daripada dua subject tadi.
ok tu ja la aku nak bgtau. taip punya taip jadi panjang. 

bye~ 

Comments

Popular Posts